Page 1199 - Całość pdf + okładka
P. 1199

Czy prawidłowo zapisano
równanie fotosyntezy?

Czy wymieniono choroby
związane z nadmiarem cukru
w organizmie człowieka?

Czy podano prawidłową
kolejność czynności
niezbędnych do wykonania
badania poziomu cukru we
krwi?

Czy prawidłowo
zinterpretowano wynik
pomiaru glukometrem?

Czy zastosowano zasady bhp
podczas wykonywania
doświadczeń?

Czy w interesujący sposób
zaprezentowano wyniki
eksperymentu?

Czy poprawnie obliczono
masę glukozy w soku
winogronowym?

                            Maksymalna liczba punktów: 210

Na podstawie łącznej liczby punktów zebranej w tabeli nauczyciel wystawia ocenę końcową
według ustalonej skali. Przykładowa skala ocen:
210 – 205 pkt. celujący
204 – 189 pkt. bardzo dobry
188 – 157 pkt. dobry
156 – 105 pkt. dostateczny
104 – 63 pkt. dopuszczający
 62 – 0 pkt. niedostateczny

Faza VI – analiza
1. Jakie trudności napotkałeś podczas wykonywania doświadczeń?
2. Co byś zrobił inaczej, lepiej, gdybyś wykonał to zadanie jeszcze raz?

Propozycje doświadczeń i ćwiczeń:
1. Badanie składu pierwiastkowego cukrów.
Odczynniki: sacharoza, stężony roztwór kwasu siarkowego (VI).
Szkło i sprzęt laboratoryjny: zlewka, płytka ceramiczna, bagietka.
   1194   1195   1196   1197   1198   1199   1200   1201   1202   1203   1204