Page 360 - Całość pdf + okładka
P. 360

wylicza czynniki, które    przedstawia opis reakcji        insulina, reak
wywołują te procesy;       biuretowej,
wykrywa obecność                                           koagulacja, d
białka w różnych           opisuje właściwości białek,     wysalanie bia

produktach                 planuje doświadczenie           peptyzacja, e
spożywczych.               umożliwiające zbadanie
                           właściwości białek,

                           opisuje różnice w przebiegu

                           denaturacji i koagulacji
                           białek,

                           wylicza co najmniej pięć
                           czynników, które wywołują

                           procesy denaturacji i jeden,
                           który powoduje koagulację
                           białek,

                           wykrywa obecność białka
                           w różnych produktach
                           spożywczych,

                           opisuje, na czym polega efekt
                           Tyndalla,

                           samodzielnie poszukuje
                           informacji w różnych
                           źródłach wiedzy.

Uczeń:                     Uczeń:                          glukoza j
                                                           fotosynte
14) wymienia pierwiastki,      wymienia pierwiastki        właściwo
    których atomy wchodzą      chemiczne, których atomy
    w skład cząsteczek         wchodzą w skład cząsteczek  glukoza j
   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365