Page 360 - Całość pdf + okładka
P. 360
wylicza czynniki, które przedstawia opis reakcji insulina, reak
wywołują te procesy; biuretowej,
wykrywa obecność koagulacja, d
białka w różnych opisuje właściwości białek, wysalanie bia
produktach planuje doświadczenie peptyzacja, e
spożywczych. umożliwiające zbadanie
właściwości białek,
opisuje różnice w przebiegu
denaturacji i koagulacji
białek,
wylicza co najmniej pięć
czynników, które wywołują
procesy denaturacji i jeden,
który powoduje koagulację
białek,
wykrywa obecność białka
w różnych produktach
spożywczych,
opisuje, na czym polega efekt
Tyndalla,
samodzielnie poszukuje
informacji w różnych
źródłach wiedzy.
Uczeń: Uczeń: glukoza j
fotosynte
14) wymienia pierwiastki, wymienia pierwiastki właściwo
których atomy wchodzą chemiczne, których atomy
w skład cząsteczek wchodzą w skład cząsteczek glukoza j