Page 355 - Całość pdf + okładka
P. 355

w nasyconych od        Ćw. 3                          tłuszczowym,
onych,
                       Odróżnianie tłuszczu od        - zapisz równanie
zczów w odżywianiu.    substancji tłustej –           reakcji zmydlania
                       doświadczenie.*                tłuszczów,

                       Ćw. 4                          - opisz, na czym polega
                                                      metaboliczna
                       Przyporządkowywanie            przemiana tłuszczów.
                       rodzajom tłuszczów ich
                       przykładów.

                       Ćw. 5

                       Obliczanie wartości
                       energetycznej dostarczanej
                       przez produkty tłuszczowe.

a i właściwości amin,  Ćw. 1                          Dla uczniów
                                                      szczególnie
a i właściwości        Przyporządkowywanie
wasów.                 wzorów sumarycznych,           zainteresowanych:

                       strukturalnych do nazw trzech  - wyjaśnij pojęcia:
                       pierwszych amin I-rzędowych    amina trzeciorzędowa,
                       oraz nazw i wzorów alkanów,
                                                      amina
                                                      pierwszorzędowa,
   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360