Page 361 - Całość pdf + okładka
P. 361

kcja biuretowa,  Ćw. 3

denaturacja,     Reakcja białka ze stężonym
ałka, zol, żel,  HNO3 – doświadczenie.
                 Ćw. 4
efekt Tyndalla
                 Reakcja biuretowa –
                 doświadczenie.

                 Ćw. 5

                 Badanie właściwości

                 żelatyny – doświadczenie.

                 Ćw. 6

                 Przyporządkowywanie
                 pojęciom ich znaczenia.

                 Ćw. 7

                 Wyszukiwanie informacji

                 o białkach (zawartość

                 w produktach spożywczych,
                 dzienne zapotrzebowanie
                 itp.).

jako produkt     Ćw. 1                       Dla uczniów
ezy,                                         szczególnie
ości glukozy,    Badanie składu              zainteresowanych:
                 pierwiastkowego cukrów –
jako surowiec    doświadczenie.*             - wyjaśnij pojęcia:
   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366