Page 367 - Całość pdf + okładka
P. 367

wanie skrobi i celulozy Ćw. 1                          Dla uczniów
                                                       szczególnie
dzie, Badanie właściwości skrobi                       zainteresowanych:

skrobi i celulozy,        i celulozy – doświadczenie.  - napisz wzór taflowy
                                                       fragmentu cząsteczki
ości skrobi i celulozy, Ćw. 2                          skrobi.

wania skrobi i celulozy,  Przeprowadzanie reakcji
                          charakterystycznej
 czalne wykrywanie        dla skrobi – doświadczenie.
  produktach
 zych.                    Ćw. 3

 e (polisacharydy),       Wykrywanie skrobi
                          w produktach spożywczych –
k skrobiowy, reakcja      doświadczenie.*

yczna skrobi,             Ćw. 4
onnik), dekstryny
                          Analizowanie właściwości
                          i zastosowań skrobi
                          i celulozy.
   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372