Page 113 - Całość pdf + okładka
P. 113

cze, węglowodany ,  Ćw. 2
lne ,woda
                    Białka pełnowartościowe
                    i niepełnowartościowe – metoda
                    ćwiczeniowa
                    (przyporządkowanie produktów
                    spożywczych).

                    Ćw. 3

                    Podział tłuszczów i ich funkcje –
                    metoda ćwiczeniowa
                    (uzupełnianie schematu).

                    Ćw. 4

                    Podział i rola węglowodanów –
                    metoda ćwiczeniowa (technika
                    zdań niedokończonych).

                    Ćw. 5

                    Funkcje wody i soli mineralnych
                    – metoda ćwiczeniowa (zdania
                    prawda/ fałsz).

                    Ćw. 6

                    Wykrywanie składników
                    odżywczych w produktach
                    spożywczych – doświadczenia.
   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118