Page 1057 - Całość pdf + okładka
P. 1057

1
 nie składu pierwiastkowego cukrów - chemia.
 2
wykryć glukozę?

    próba Tollensa.
    próba Trommera - chemia.
 3
w liściach sałaty znajduje się glukoza? - chemia
 4
 rywanie cukrów o właściwościach redukujących w artykułach spożywczych -
 ia.
 5
 rywanie obecności skrobi - chemia.
 6
w liściu sałaty znajduje się skrobia? - chemia
 7
 rywanie skrobi w produktach spożywczych - chemia.
 8
w liściu, w którym nie zachodzi fotosynteza znajdują się cukry? - chemia
 9
 rywanie związków chemicznych za pomocą charakterystycznych reakcji –
 gia.
 10
 rywanie składników odżywczych w produktach spożywczych –
 iadczenia -biologia.
   1052   1053   1054   1055   1056   1057   1058   1059   1060   1061   1062