Page 149 - Całość pdf + okładka
P. 149

Karta pracy nr 2

                     Ćw. 1

                     Budowa i rola poszczególnych
                     elementów ucha – metoda
                     ćwiczeniowa (uzupełnianie
                     tabeli).

                     Ćw. 2

                     Proces słyszenia – metoda
                     ćwiczeniowa (porządkowanie
                     etapów).

ie i rozmieszczenie  Ćw. 1
smaku,
zmieszczenie zmysłu  Rozmieszczenie kubków
                     smakowych na języku – metoda
u, kubki smakowe,    ćwiczeniowa (wskazywanie na
akowe, zmysł węchu,  schematycznym rysunku).
chowe, dyfuzja
                     Ćw. 2

                     Adaptacja zmysłu węchu –
                     doświadczenie.

                     Ćw. 3

                     Współdziałanie zmysłu smaku
                     i węchu w ocenie pokarmu –
                     doświadczenie.
   144   145   146   147   148   149   150   151   152   153   154